Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečené ovoce

4. 11. 2008

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 25 min.
Náročnost: 2

Pečené ovoce

Suroviny:

  • 2 jablka
  • 2 banány
  • 2 pomeranče
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce pomerančového
  • likéru nebo šťávy
  • 2 lžíce mandlových vloček
  • máslo na potření


Příprava:
Troubu předehřejeme na 240 °C (u plynové na stupeň 9). Alobal nastříháme na 4 velké čtverce a mírně potřeme máslem. Jablka nakrájíme na čtvrtky a vykrojíme z nich jadřince (neloupeme), potom z nich vykrájíme klínky. Banány oloupeme a nakrájíme na plátky.

Pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky a z nich odstraníme tenkou slupku. Ovoce dáme do mísy, posypeme cukrem, přelijeme pomerančovou šťávou a přidáme mandle. Důkladně promícháme.

Pak ovoce rozdělíme na čtverce alobalu a pevně zabalíme do úhledných balíčků. Balíčky rozložíme na plech a pečeme 10 minut. Potom je přemístíme na talíře, trochu pootevřeme a podáváme.

Pozor! Pára v balíčcích s ovocem je po vyjmutí z trouby opravdu horká, nechte je před podáváním trochu vychladnout.
Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář