Jdi na obsah Jdi na menu
 


Amanda Bynes

14. 2. 2009

Amanda Bynes

Obrazek

 

Povolání: Herečka

Věk: 22

Datum narození: 3. 04. 1986

Místo narození: Thousand Oaks, Kalifornie, USA

Znamení: Beran

 

Životopis

 

Amanda Bynes se narodila a vyrůstala v Kalifornii, jako herečka se začala prezentovat od svých 10 let. Ve 12 letech měla Bynesová svou vlastní show skečů The Amanda Show. Za tuto show obdržela Kid´s Choice Awards za oblíbenou televizní herečku.

 

Je známá především televizním divákům z role Holly Tyler v seriálu What I Like About You. Roku 2003 ztvárnila roli Daphne Reynoldsové ve snímku Co ta holka chce (What a Girls Wants, režie Dennie Gordon, 2003). V roce 2002 si zahrála vedle Frankie Munize v komedii Velký tlustý lhář (Big Fat Liar, režie Shawn Levy, 2002), za kterou opět obdržela Kid´s Choice Award. Svůj hlas propůjčila postavě Pipera v animovaném filmu Roboti (Robots, režie Carlos Saldanha, Chris Wedge, 2005).

 

V roce 2006 se objevila jako nadšená hráčka fotbalu, středoškolačka Viola ve filmu režiséra Andy Fickmana, Super náhradník.

 

 

 

Filmografie

2007 - Hairspray role: Penny Pingleton

2007 - Královna ročníku (Sydney White) role: Sydney White

2006 - Super náhradník (She's the Man) role: Viola

2006 - Your Money or Your Wife role: Holly Tyler

2005 - Ztroskotaná láska (Love Wrecked) role: Jenny Taylor

2003 - Velké dobrodružství prasátka Wilbura (Charlotte's Web 2: Wilbur's Great Adventure) role: Nellie

2003 - Co ta holka chce (What A Girl Wants) role: Daphne Reynolds

2002 - Velký tlustý lhář (Big Fat Liar) role: Kaylee

 

Fotky

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

www.princess-avril.estranky.cz

(Avrilka sbénko, 15. 2. 2009 18:24)

Ahojky sbénko jak se máš?